Mesélj magadról egy kicsit. Egyenlőre arról az időszakról, amikor még nem álltál kapcsolatba a fuvarozással.

Szia. Igazából mindig kapcsolatba álltam vele. Édesapám sofőr volt.,bár ő csak az országot járta! Minden kategória megvolt neki. Sokszor “haza is hozta” a munkáját. A “disel füstje” talán már akkor megcsapott!  Végül a munkám más lett. Vendéglátás majd a kereskedelem. Család. Két gyerek. Utoljára üzletvezető voltam 10 évig. Majd mikor megszűnt a munkahelyem jött a lehetőség :kamiont vezetni! A párommal már többször beszéltünk róla, hogy jó lenne “megcsinalni” a jogsit. Bár személyautót már több mint 25 éve vezettem! Akkor már majdnem 45 voltam.

Azért ez valamilyen szinten éles váltás. Én is vendéglátós vagyok  45 évesen, két gyerek mellett mennyire volt nehéz belevágni?

Volt már némi rálátásom a dolgokra. Férjem már több mint tíz éve csinálja. Ha lehetett elkisértem. Mindig vonzottak a “nagyvasak”  A gyerekek már megnőttek annyira, hogy tudjam ezt csinálni. Igaz több hetes fuvarokat nem csinálok. Szerencsénk van már állandó körfuvar a munkánk. Igaz kicsit unalmas, de kiszámítható!

Volt már bármiféle problémád vagy ért bármiféle kellemetlenség azért mert nő vagy? Hogy viszonyulnak a sofőrök hozzád?

Általában normálisak a férfi kollégák. Sajnos azért vannak kivételek… Volt olyan akivel egy cégnél dolgoztunk, de nem tekintett a kollégájának! Ő azok közé tartozott akik szerint a nőnek otthon a helye! (magunk között őket én csak kivénhedt wabisnak hívom ), Amúgy inkább csak pozitívum ért azért mert nő vagyok. Bár lehet azért mert udvarias vagyok és mindig köszönök az adott ország nyelvén. Meg általában mosolygok még a rendőrre is  Sokat jelent ha valaki nem igazán beszél mondjuk németül, de legalább köszönni tud!!!

Nekem pl a mosolygás sosem hozta meg a az eredményét. Akármekkora volt a vigyorom, a Német rendőr akkor is lebüntetett. Ha végiggondolsz a pályafutásodon, van olyan része amit nagyon megbántál? Amit máshogy csináltál volna?

Igazán azt bánom, hogy nem előbb kezdtem el ezt a szakmát!!

Akkor gondolom nem is tervezed, hogy abbahagyod?

Meglátjuk meddig bírom! Ötven leszek. Meg mi mindig éjjel megyünk, nappal alszunk. Sajnos ez elég megterhelő!!

Az éjjelt szerintem senki sem bírja. Te hogy birod? Van valami jól bevált praktikád?

Kávé  Vezetés közben hangoskönyvet hallgatok. Ébren tart ami érdekel!! Sajnos lassan kezdek kifogyni a helyekről ahonnan tudok letölteni!

Én annó kabarét hallgattam, egy ideig nagyon jó volt, de amikor jött az a bizonyos holtpont, akkor teljesen mindegy volt nekem, hogy mi szól.Végezetül még egy kérdés és tovább nem is tartalak fel. Mit üzensz azoknak az embereknek, akik most szándékoznak belevágni a fuvarozásba?

Ha eljön a holtpont akkor szólok a férjemnek és cserélünk! Ha kell 2 óránként! Az élet az első!  A csajoknak azt üzenem, hogy rajta! Nem egyszerű, de ha van hozzá érzéke valakinek na és bírja ezt az életet (parkolói körülmények, kicsit macerásabb tisztálkodás) akkor ne habozzon!

Avatar

Molesz

Gotogo.hu szerkesztő at gotogo.hu
Lassan 1 éves szerkesztgetem az oldalt, több kevesebb sikerrel.
Avatar

Latest posts by Molesz (see all)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..