Sziasztok! Elöljáróban annyit el szeretnék mondani, hogy Én nem nemzetközizek. Egy pékségbe nyomom a pedált de sokat hallok nemzetközis sztorikat. Mióta a csoport tagja vagyok képekben látok is. Sokak nem tartják igazi furgis munkának az enyémet de Én szeretem csinálni 🙂 Ezt a cikket egy buszos iromány ihlette amivel lehet találkoztatok már “A buszsofőr 7 fajtája” címen. Biztos vagyok benne, hogy kicsit hiányos mivel Én nem vagyok otthon teljesen a téméba de azért remélem tetszeni fog nektek 🙂 Szóval lássuk a furgonosok különböző típusait:

1. A kezdő: Ő még lelkes, átlag életkora 18-21 év. Az első túrája után úgy beszél mint egy vérprofi!! Valószínűleg betalálta a legótvarabb céget. Erre hamarosan Ő is rájön de ettől még vidám marad. Minden egyes km-ét Facebookon prezentálja. Se feleség se gyerek, max egy kis szöszke barátnő aki minden posztja alá a “már nagyon várlak haza nyuszifül” mondatot biggyeszti. Menő póló, divatos nadrág és legújabb telefon jellemzi.

2. A menő: Őt nem szólíthatod csak úgy meg! Ha még is akkor úgy sem válaszol. Fejbe van neki az összes ország összes városa, utcája, körforgalma! Neki ne mondja meg a diszpi hogy hova és mikor menjen, de érdekes módon minden fuvart időre teljesít!!! Parkolóba csak a többi menővel haverkodik, és igen….BEÁLL A HALSZÁLKÁBA!!! Vannak kamionos barátai, szinte mindenhol. Kap tőlük sört, rövidet, pörköltet. Minden céget ismer (és tényleg). Néha gúnyos mosollyal valamelyik kolléga lelképe tipor majd befüggönyözik és alszik…vagy ki tudja.

3. A szellem: Talán, ha szerencséd van életedben egyszer találkozol vele….talán…mindenkit ismer a furgonos közösségből de senki se látja élőben sose. Dél előtt 11 kor Pesten van, dél után 4 kor pedig már Londonban invitálja Facebookon keresztül a kollégákat egy kávéra.Ne próbálj meg oda érni, valószínűleg mire megérkezel Ő ,ár egy másik kontinensen van! Egyébként segítőkész, de tulajdonságát tekintve csak is onlnine.

4. A bunkó: Egy igaz k.cs.g! Ne villogj neki, úgy se köszön vissza. Parkolóba annyit se szól hozzád mint a bunkó. Ha egy kezdő megszólítja akkor reggelire megeszi és egy életre elveszi a kedvét a szakmától. Se család se kutya se macska…Talán a furgonba lakik, az az állandó lakcíme

5. Az öreg: Ő a teheráni-veterán. Anno menő volt a maga idejében. A parkolóban elzengi a nagy sztorijait: A Hungaro Camionnál homokot vitt a sivatagba, nem hogy GPS, térkép se volt!!!! 4 napot vezetett egy seggel! Állítása szerint megunta a kamiont, kisebbre akart váltani meg hát a nyugdíj stb…igazából kirúgták az előző cégétől mert azt hitte megy még a csempész cigi és 4 sör 2 feles után simán lehet vezetni. Csak a B kategóriát kapta vissza, és az asszony zavarta el dolgozni. Néha néha összefut valami régi kollégájával aki most valami isten háta mögötti tüzépen nyomja. Csak a kezdő haverkodik vele és Ő is csak azért keresi a kezdő társaságát, hogy legalább arra tanítsa meg, hogy hogy kell bekapcsolni a GPS-t.

6. Akinek bejött, a király: A valaha létező legjobb cégnél van. Senki nem érti hogy került oda. Fizetését csak tippelni lehet, de ha beletippelsz egy 400 ezerbe kinevet….nem tudni azért mert soknak vagy esetleg kevésnek tartja.Heti 3 napot otthon alszik. Mindenki szereti és Ő is mindenkit szeret. ha összefutsz vele meghív bármire…Starbucks kávé, mekis menü, a legnívósabb benzinkutas szendó…mindig vidám!

7. Aki már a szögre akasztotta: Otthon van, nem tudni, hogy dolgozik-e vagy sem.Mindent tud úgy mint a menő.Szívesen segít bármiben. Szintén ismeri az egész közösséget és Ők is ismerik Őt. Soha nem fogod látni max telefonon tudsz vele beszélni. Az összes furgonos fajtát ismeri és tudja is Őket kezelni. Vele még a menő is szóba áll!

3 Hozzászólások Szólj hozzá

  1. Molesz 2018-11-27 Admin

    És még szinte 1000 ponton keresztül lehetne folytatni 😀

  2. Jackson 2018-11-27 Subscriber

    Több az….:D 😀

  3. Tiszó Pisti 2018-11-27 Subscriber

    Sziasztok! Nagyon jó..nem tudom mejik lennék!🤣 be sírtam….

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..