Sokak számára nagy dilemma, hogy elmenjen nemzetközizni vagy maradjon itthon. Mind a kettőnek megvan a varázsa és a ronda oldala.

Legtöbben sírva hagyják itthon gyermekeiket 2-3-4-6 hétre esetleg több időre. Sokan mondják azt, hogy “Te választottad viseld a következményeket”. Ezt a mondatot nem szeretem. Dolgoztam gyárba 3 műszakba 6+2-es munkarendbe, hát köszönöm szépen elég volt! Soha többé nem megyek vissza ilyesmi helyre!

A kint létnek megvan a maga varázsa. Rengeteg szép helyen jár az ember, ugye bár a fizetés se utolsó. Tagja lehetsz egy remek közösségnek és itt nem csak az online térre gondolok. Nyilván jól esik mindenkinek ha valami lehetetlen országba egy “földi” mellett áll meg pihenni. Sajnos nem nagyon tudok nyilatkozni a nemzetköziről, de minden tiszteletem az Övéké.

Nem kell ahhoz egy 24 tonnás járgány hogy otthon hagyd a családot. Csak ezt sajnos kevesen veszik észre, hogy egy furgis is ugyan azt hagyja a háta mögött mint egy kamionos. Viszont vannak olyan kollégák akik lenézik a belföldi melót. Nem tartják igazi furgonosnak. Lehet hogy az ilyen emberek egyből kinti melóval kezdtek és nem látnak bele a belföldbe.

Mint írtam is nem tudok nyilatkozni személyesen a nemzetközi melóról de elismerem a munkájukat és azért elvárnám, hogy Ők is tekintsék az itthoni kollégákat ugyan olyan sofőrnek mint Ők maguk. Nyilván nem dolgozik annyit egy “itthonos” mint egy “külföldös”. De Ő ezt választotta és kész. Az Ő életük se fenékig tejfel. Mivel itthon van annál több munkát sóznak rá. Megeshet hogy ugyan annyi a km-e mint egy kinti sofőrnek és Ő csak itt van Mo-n.

Sokan ugyan úgy hajnalba kelnek és késő este fekszenek. Ugyan azok a veszélyek lesnek rájuk mint rátok kintiekre. Nekem van, pl., hogy 2 napig csak alva látom a gyermekem. Egy szó mint száz, nehéz mind a két fajta élet!!! De ezt választottuk ez a hivatásunk és legyünk 2000 km-el arráb az otthonunktól vagy csak 200 km-el, egy közösség vagyunk és tartsunk össze!

Jó gurit mindenkinek 🙂

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..