Már nem is emlékszem rá, hogy miképp sikerült, de hozzáférést szereztem a munkahelyemen a nyomkövetőhöz. Ez új távlatokat nyitott előttem, mivel láttam a cég összes kocsiját. Ha olyan helyen jártam, simán kiszúrtam ki van a közelben és tudtunk bandázni. Már ha az idő engedte. Innentől kezdve a feleségem is látta mindig, hogy merre is járok, nem kellett neki mindig jelenteni.

Egy nap érkezett hozzánk egy új kolléga, aki elmondása szerint olyannyira rutinos volt, hogy ez minden cégtulajdonos vágyálma. Első körnek meg is kapta a jól bevált Veszprém-Martorelles fuvart.

Ezt a fuvart nagyon szerettem, mert idő volt rá és nagyon hamar megtanultam, hogy merre kell tankolni, merre lehet rövidíteni és mennyi időm van aludni és hol. Ha időben sikerült elindulnom, például délben, akkor tudtam jól, hogy 12 óra múlva, tehát éjfél körül a Német-Francia határon leszek és tudok egy jót aludni reggel 6-ig. Ébredés után egy kv, majd futás tovább. Általában este 10-11 körül már ott is szoktam lenni és aludtam reggelig.

Nost ezt a szép fuvart nyerte meg az új kolléga. Rutinos volt, de ennek ellenére elmondtuk neki, hogy Subennél tankolja tele a kocsit az AS kúton és akkor a Németeknél nem kell tankolni. Ezzel az infóval indul el kb 12 óra körül Veszprémből.

Este 8 körül valami oknál fogva megnéztem ki merre jár. Mit látok? A kolléga Subennél áll. A kocsin nincs gyújtás, tehát parkol. Na mondom jó hamar kivette a pihenőt, de hát profi a gyerek, tudja mit csinál. Hajnali négykor meglestem megint, hát kiderült hogy még mindig Subennél parkol. Itt már gyanús volt a dolog, így felhívtam a főnökömet, hogy ugyan mi a helyzet. Ekkor olyat hallottam, amit még soha.

A kedves, sokat látott, tapasztalat kolléga kb 40 liter AdBlue-t tankolt, így esélytelen lett a további út.

Persze ez több kérdést is felvet. Ha annyira rutinos volt, hogy tudott mellényúlni? Ha mellényúlt, hogy a fenébe nem vette észre, hogy az AdBlue termék egy külön záró fedél alatt van? Ha délben indult, lehetett olyan fáradt, hogy benézte?

A kollégának ez volt az első és egyben az utolsó útja. Oda került, ahová az a kollégám, aki nem tudott kijutni Magyarországról, mert nem találta meg a határt. A kukába…

Te hallottál már hasonló esetről? Írd meg hozzászólásban.

Avatar

Molesz

Gotogo.hu szerkesztő at gotogo.hu
Lassan 1 éves szerkesztgetem az oldalt, több kevesebb sikerrel.
Avatar

Latest posts by Molesz (see all)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..