Pár napja ahogy sétálgattam a városban feltűnt egy érdekes dolog. Láttam pár embert, aki jött ki a boltból, hatalmas vigyorral miközben egy szépen becsomagolt terméket tartott a kezében. Láttam DPD futárt, aki vitte a csilli-villi dobozokat, mindenféle márkajelzéssel. 

Elkezdtem gondolkozni, hogy a csomagolás mennyire határozza meg a cég sikerét? Mennyit dob az üzleti értéken és szép, szűz doboz? És mekkora ökológiai lábnyoma van a legyártásának?

Mivel sok-sok embert szolgálok ki, ezért már én is felelős vagyok a környeztünk alakulásáért. A terméket csomagolni kell, ami szennyezi a környezetet (igen, fizetem rá az adót). Ezek a csomagoló anyagok kibontás után a kukába kerülnek, jobb esetbe a szelektív gyűjtőbe. Ebből adódóan ha ismét csomagolni kell valamit, akkor ismét venni kell hozzá egy dobozt. Ezt a felfogást én a mai nappal megszüntetem minden általam üzemeltetett webshopban, így a holnapi naptól kezdve minden terméket használt, de jó minőségű kartonba fogok csomagolni. Így senki ne lepődjön meg rajta, hogy ha ismeretlen felirat szerepel a csomagon. Ezen kívül, minden csomag fog tartalmazni a szállítási helyhez közel található szelektív hulladékgyűjtő címet, ahová a dobozt be lehet dobni.

 Aggodalomra semmi ok. A végletekig nem megyek el, kizárólag olyan dobozban küldök csomagot, amik ép, sérülésmentesek és tiszták. Nem az utcáról szedem össze, hanem gyárakból és a boltokból. Ha tőlem vásárolsz, már teszel valamit a környezetedért 🙂 . 

Avatar

Molesz

Gotogo.hu szerkesztő at gotogo.hu
Lassan 1 éves szerkesztgetem az oldalt, több kevesebb sikerrel.
Avatar

Latest posts by Molesz (see all)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..