Sokan írnak arról, hogy szar helyen dolgoznak. Nos ők talán ismerik azt az érzést, amikor a főnökség azt mondja, hogy vedd meg magadnak az ablakmosót, mert te használod.

Ezt én akkora hülyeségnek tartottam mindig, hogy nem tudtam napirendre térni. Hát bassza meg, az üzemanyagot is én használom! Az olaj is miattam megy tönkre és a gumi is miattam kopik? Akkor ezeket a költségeket is én fizessem? Arról nem is beszélve, hogy a kavicsfelverődés és a vadkár is a saját költségem volt, de ez egy másik cikk részét fogja képezni.

Térjünk vissza az ablakmosóra. Amikor észrevettem, hogy bizony kifogyóban a lé, akkor szóltam a főnökömnek. Jobb esetben ez úgy szokott menni, hogy adnak ki a raktárból, garázsból, spejzből…. akárhonnan. Nálunk ez úgy működött, hogy menjél el a Tescoba és majd veszel magadnak. Na de nagyon igyekezz, mert minden sos. A nagy igyekezetben igaz a fele holmimat elfelejtetettem megvenni, de legalább volt ablakmosóm.

Már valahol Karlsruhe környékén jártam, amikor elkezdett csöpögni az eső. Ez az a fajta eső volt, amit minden fuvarozó utál. Nem esett annyira, hogy lemossa az ablakot, csak épp annyira, hogy elmaszatolja rajta a mocskot. Gondoltam akkor itt az idő, hogy kipróbáljam mit tud ez a méregdrága ablakmosó, merthogy az ára olyan magas volt, hogy már-már kételkedtem benne, hogy kell-e nekem egyáltalán.

Az első spriccentés után kicsit váratlan dolog történt. Se illata nem volt, se nem tűnt el az ablakról. Egy normális vagy félnormális ablakfosó molyadék ugyebár elpárolog. Ez nem. Ez szépen kenődött az ablakon lévő mocsokkal. Hamar el is durrant az agyam. Nem elég, hogy drága volt, de még szar is. Szerencsémre az eső hamar elállt, így volt időm megnyugodni.

Már a Franciáknál jártam, amikor megálltam egy röpke kv főzésre. Mivel a raktérben ücsörögtem, szembe tűnt az alakmosó üvege. Gondoltam elolvasom, hogy miért is ilyen drága, hátha rá lesz írva a címkéjére, hogy gleccservízből készült vagy valami hasonló szösszenet, ami irányt mutatna egy picit. Nos ilyen feliratot ugyan nem találtam, de egy sokkal érdekesebbet viszont igen. A flakon elejére ez volt írva szép, nagy betűkkel:

“FAGYÁLLÓ”

Szerintem ez elég sokat meg is magyaráz. Tehát ha fontolgatod, hogy egyszer fagyállóval mosol ablakot, akkor ne tedd. Megpróbáltam. Szar.

Avatar

Molesz

Gotogo.hu szerkesztő at gotogo.hu
Lassan 1 éves szerkesztgetem az oldalt, több kevesebb sikerrel.
Avatar

Latest posts by Molesz (see all)

Szólj hozzá

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..